Hvem er vi

Fællesbillede med klubbens medlemmer i jul 2019

Om Brædstrup Shotokan Karateklub

Klubben blev startet i 2012, og har i dag omkring 50 medlemmer i alderen 7 – 66 år fordelt på fem forskellige hold. Vi har en dojo (træningssal) under Brædstrups bibliotek.

I vores klub er fællesskabet vigtigt. Både i den normale træning og i forbindelse med forskellige arrangementer. Vi er gode til at hjælpe hinanden og skabe en god stemning.

Ud over den normale træning har vi en række arrangementer. Vi holder videoaften og fastelavn med træning i kostume. Hvert år er der juleafslutning og en sommerfest med fællestræning for alle hold og hygge bagefter. Vi er også med, når der hvert år holdes en karatelejr med over hundrede karateudøvere.

Vores fælleskab styrker os, og det er et fælleskab som alle kan blive en del af.

Træningen

Hver træning starter med meditation. Under meditationen lukker man verden ude, så man kan koncentrere sig om karate. Efter meditationen er der opvarmning. Karatetræningen består af tre dele; Kihon, kata og kumite.

Kihon, hvor vi træner vores grundteknikker. Karate bygger på at de samme teknikker trænes, så de bliver naturlige at udføre.

Kata er en tænkt kamp mod usynlige modstandere.
Her sættes teknikkerne sammen, så man udvikler forståelsen af dem. Denne forståelse af teknikker vises i bunkai.

Kumite er kamp. Ikke fri kamp, men små sekvenser, hvor man lærer principperne bag kampen. At man har kontrol over sine teknikker er meget vigtigt. Så i kumite skal der markeres, men der er ingen fuld kontakt.

Under information kan du se vores pensum og gradueringskriterier, og finde ordlister og links til videoer med kata og kumite.

Fokus på udvikling

I klubben er der fokus på den enkeltes udvikling. Træningen foregår på hold og man skal træne det som instruktøren siger, men vi tager hensyn til at ikke alle er lige gode. Vi hjælper hinanden med at blive bedre – og gennem det bliver vi selv bedre.

Vi uddanner også nye hjælpetrænere og instruktører, blandt andet ved SKIF-kurser. At være hjælpetræner giver selvtillid, og det er noget man kan blive i næsten alle aldre, hvis man har styr på sine teknikker.